Як цукор впливає на мозок [TED-Ed]

Коли ви їсте щось солодке, ваші смакові рецептори, кишечник і мозок починають реагувати на цукор. Активація системи винагороди в цьому випадку така ж, як і при споживанні речовин, що викликають залежність, наприклад, алкоголю чи нікотину, адже надлишок цукру призводить до виділення великої кількості дофаміну і стійкого бажання отримати його ще. Ніколь Авена пояснює, чому солодощі повинні прийматися в малих кількостях і нечасто.

https://www.youtube.com/watch?v=DgZOEwF_o44

Це наша чергова спроба підвищити рівень наукової грамотності глядачів, які бажають отримувати інформацію українською мовою, шляхом перекладу, озвучення і публікації науково-популярного відео.

Озвучення: Назар Небожинський

Дякуємо ресурсу “Український Фейсбук”:
https://www.facebook.com/UkrayinskiyFeysbuk/
http://ukrainianfacebook.com.ua

Наша сторінка: https://www.facebook.com/CikavaNaukaStudio
Канал “Цікава наука”: https://www.youtube.com/c/Цікаванаука
https://www.youtube.com/channel/UCMIVE71tHEUDkuw8tPxtzSQ

Оригінальне відео: https://www.youtube.com/watch?v=lEXBxijQREo
Канал TED-Ed: https://www.youtube.com/user/TEDEducation

Джерело та деталі: Як цукор впливає на мозок [TED-Ed]